Nahajate se tukaj

Daj se na seznam!

Ljubljana, 27/04/2017 - 12:15
17879803_747548395413947_2741076470367019708_o.jpg

Običajno je za dobro delo potreben le en iskren poziv, ena odločna pobuda. Z akcijo Daj Se Na Seznam v Združenju bolnikov z limfomom in levkemijo ter v Zavodu za tranfuzijsko medicino podajajo natanko to: poziv, da se ODLOČIŠ za vpis v register potencialnih darovalcev krvotvornih matičnih celic (KMC) Slovenia donor in s tem morda nekomu rešiš življenje.

Kako? Povsem preprosto: v register se vpišeš z odvzemom sline in če kasneje predstavljaš ustreznega darovalca, KMC s posebnim postopkom daruješ iz krvi. Podobno kot to počnejo krvodajalci. A prvi korak narediš z vpisom v register.

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani se kampanji Daj se na seznam aktivno pridrožuje.Študentje smo namreč ena izmed najbolj primernih skupin potencialnih darovalcev, zato smo združili moči in študente na posameznih fakultetah pozvali k vpisu na seznam potencialnih darovalcev krvotvornih matičnih celc. 

24. aprila je zbiranje že potekalo na Filozofski fakulteti, kjer smo za vpis na seznam in darovanje vzorca prepričali kar 70 študentov. V mesecu maju pa bodo tovrstna zbiranja potekala 4. maja na Fakulteti za računalništvo in informatiko, 9. maja bo stojnica na Ekonomski fakulteti, dan zatem pa na Biotehniški fakulteti. 11. maja bo potekala tradicionalna Škisova tržnica, kjer se bo prav tako študente obveščalo o tej tematiki. 15. maja bo vpis potekal na fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, 17. maja pa na Fakulteti za družbene vede. 18. maja bo stojnica stala na Fakulteti za elektrotehniko, spomladanski cikel vpisa na seznam pa bomo 25. maja zaključili na Fakulteti za strojništvo. Po poletnih počitnicah se akcija nadaljuje.

Za vsa vprašanja dodana vprašanja se lahko obrneš na njihovo spretno ali Facebook stran.