Nahajate se tukaj

Brezplačne kulturne vsebine za študente v okviru Meseca kulture

Ljubljana, 01/03/2016 - 13:00
mesec_kulture.jpg

Tudi letos bo mesec marec za študente kulturno obarvan. ŠOU v Ljubljani že tradicionalno organizira projekt Mesec kulture, ki bo ponudil vrsto zanimivih kulturnih dogodkov in brezplačne kulturne vsebine z različnih področij. Od otvoritve 1. marca pa do zaključka 30 marca, ki bosta potekala v Študentskem kampusu, se bodo dogodki odvijali na različnih prizoriščih.

Mesec kulture je tradicionalni projekt ŠOU v Ljubljani, ki vsako leto ponudi študentom brezplačno kulturno udejstvovanje. Letošnji Mesec kulture se bo začel že danes, 1. marca, ob 19. uri z otvoritvijo v Kampusu, na kateri bodo predstavljene vsebine meseca, dogodek pa bo popestril stand up komik Miki Bubulj.

V naslednjih dneh bo potekal plesni tečaj hip-hopa, ki ga bo vodila večkratna državna, evropska in svetovna prvakinja Klara Lainšček, ter potopisno predavanje o najstarejšem nacionalnem parku v ZDA, Yellowstone. Od 7. 3. do 13. 3. bodo študenti imeli brezplačno možnost ogleda muzejev. Za predstavitev likovne umetnosti pa bodo poskrbeli tudi študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter Visoke šole za risanje in slikanje, ki bodo svoja dela na ogled postavili v Hostlu Celica. Razstava bo potekala vse do 22. 3., v Hostlu Celica pa bo 8. 3. tudi glasbena poslastica Sozvočje sveta z Duom Ponte. 

Na Kampusu bo do 17. 3. potekal Festival dokumentarnega filma ter predstava in projekcije filmov študentov AGRFT. Študenti se bodo lahko udeležili tudi različnih interaktivnih delavnic v zvezi z uporabo programa Photoshop (na Naravoslovno-tehniški fakulteti), kulturo pitja (v Kampusu) in kulturo športa, ki jo bo moč prek novih funkcionalnih vadb spoznati v Legionar Gymu. Za smeh in sprostitev si bodo študenti lahko ogledali medfakultetno tekmovanje v Improligi.

Za konec bodo 30. 3. študenti Akademije za glasbo pripravili koncert v Kampusu in tako zaključili še en Mesec kulture.

Na Facebook strani Meseca kulture, kjer so objavljene vse informacije v zvezi s posameznimi dogodki, bomo z nagradnimi igrami podelili brezplačne vstopnice za predstave SNG Drama, MGL ter za dogodke Festivala Tresk, ki ga organizira Zavod Radio Študent z namenom podpiranja kreativnega in raznolikega glasbenega izražanja, neodvisne založniške dejavnosti in vizualne plati glasbenih stvaritev.

Vse dodatne informacije glede vseh dogodkov v okviru Meseca kulture so objavljene na Facebook strani www.facebook.com/meseckulture in na spletni strani www.sou-lj.si .