Nahajate se tukaj

Begunci in ‘begunci’: Globalen izziv, ne (samo) evropski

27/06/2016 - 10:00
zajeta_slika_4.png

Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, je v sodelovanju z Društvom za Združene narode za Slovenijo, zagnala poletno šolo Academia Aestiva Internationalis z naslovom ”Begunci in ‘begunci’: Globalen izziv, ne (samo) evropski. Poletne šole se bodo udeležili mladi aktivisti med 18. in 30. letom. Mladinska konferenca bo potekala med 27. junijem in 1. julijem in bo brezplačna!

Poletna šola bo naslovila pomembne globalne izzive, povezane z migracijami. Na njej bodo predstavljene lekcije, ki nas jih je naučilo delovanje Evropske unije. Slednje bodo ukalupljene v regionalen in mednarodni režim ter predstavljene skozi prizmo ‘upravljanja’. Poletna šola se bo osredotočila na zgodovinske, kulturne, pravne, politične in sociološke premise. Za interaktivna predavanja in debate bodo poskrbeli strokovnjaki z relevatnimi veščinami in izkušnjami, ki bodo osvetlili t. i. ‘begunsko problematiko’. 

Vabljeni torej vsi mladi prostovoljci in aktivisti, katerih razmišljanja presegajo populistični medijski diskurz ter si želijo izoblikovanja kritičnega mnenja. Prijave bodo odprte do 5. junija 2016. Za več informacij se lahko obrnete na uradno spletno stran: http://www.academia-aestiva-internationalis.si