Nahajate se tukaj

Akademski pevski zbor Tone Tomšič: Zvenenja Slovenije – Mladi že 90 let

21/05/2016 - 19:30
zab_5624_24652142645_o1.jpg

Letos mineva 90 let od ustanovitve Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič, člana družine ŠOU v Ljubljani. Za pevce je vrhunec vsake sezone letni koncert, letošnji pa bo še toliko bolj poseben saj obeležujejo 90-letnico. Slavnostni koncert Zvenenja Slovenije, se bo 21. maja odvil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Koncert je tudi uraden zaključek Tedna ljubiteljske kulture.

APZ Tone Tomšič se že od svojega nastanka uvršča med najpomembnejše usmerjevalce slovenskega zborovskega petja. Njegov repertoar obsega skladbe vseh glasbenozgodovinskih slogovnih obdobij, posebno pozornost pa zbor posveča sodobni zborovski literaturi. Slavnostni koncert ob 90. obletnici ustanovitve APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani je vsekakor eden od umetniških vrhuncev tega zbora, ki je s svojim dosedanjim delovanjem pustil neizbrisen pečat v slovenskem zborovskem prostoru. S koncertom želi zbor počastiti Slovenijo, njene pokrajine in ljudsko izročilo, hkrati pa raziskuje trikotnik medsebojnih vplivov in skupne rasti dirigent-skladatelj-pevci, ki se pojavlja skozi vso zgodovino zbora.

Pridruži se jim v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v soboto 21. maja ob 19.30. Vstopnice so naprodaj v pasaži Cankarjevega doma ali preko njihove spletne strani.

Povezava na Facebook profil APZ TT

Povezava na dogodek Zvenenja Slovenije

Povezava na uradno spletno stran APZ TT