Nahajate se tukaj

20. aprila smo na Marihuana maršu!

Ljubljana, 09/04/2016 - 20:00
1933894_1199183900093510_2990224070114065342_n.jpg

V sredo, 20. aprila, bo na Študentskem kampusu dogajanje zelo zeleno, saj bo potekal že 12. tradicionalni Marihuana marš. Od 15. ure dalje bomo na malem prizorišču Študentskega kampusa soustvarjali umetniške vsebine, poslušali predavanja in okrogle mize na temo prepovedanih drog, opozarjali na škodljive posledice prohibicije kot prevladujoče oblike regulative na omenjenem področju ter iskali alternativne policy rešitve. Poleg tega bomo uživali ob ogledu retrospektivne umetniške razstave, se ustavili pri stojnicah in v kavarni ter kaj prigriznili.

Prva iz serije okroglih miz, ki jih pripravlja Odbor za konopljo (OKO), bo na temo zeliščarstva in represije. Klemen Piber iz SKSK bo skušal osvetliti kako Slovenci pozabljamo na dragocena izročila in kako, daleč od oči javnosti, učinkuje represija na uporabnike in zagovornike od narave danih zelišč. Zatem bo Tanja Cvetrežnik (društvo Hopla-konoplja) na drugi okrogli mizi odprla problematiko zavedanja o tem, kako pomembna je konoplja v našem vsakdanu ter koliko škode nam je bilo storjene z njeno prepovedjo.

Na zadnji okrogli mizi letošnjega Marihuana marša pa si bomo odgovorili na vprašanja, kot so: kateri kanabinoidi so „psihoaktivni“, kako delujejo, kako varni so kanabioidi, kako delujejo v interakciji z drugimi zdravili, … Predaval bo Gregor Zorn iz civilne iniciative Zbudimo.se. 

Po zaključku popoldanske manifestacije svobode in resnice se bo v sklopu večernega zabavnega programa pričel koncertni del na velikem prizorišču Študentskega kampusa. Na odru se bodo zvrstili odlični glasbeniki, ki bodo pospremili festival in preko umetnosti glasbe opozorili na to, da prohibicija slepi! Koncert bodo odprli udarni Trboveljčani Red five point star. Zatem bo oder zavzel hrvaški raper General Woo, ki v Sloveniji premierno nastopa s Funksteri. Osrednja skupina, ki bo pospremila naš festival, bodo Elvis Jackson, ki polnijo koncerte širom Slovenije in Evrope, večer pa bosta s svojimi ritmi zaključila Borka & Woo-D. Ker verjamemo, da nam bo energije še ostalo, bomo Marihuana marš do jutra potegnili na afterpartyju v vsem dobro znani K4.

Dnevno dogajanje bo povsem brezplačno. Vstopnice za koncertni del so dostopne na Eventimu (5€ v predprodaji, 7€ na dan koncerta). 

Več o dogajanju si preberi na www.marihuanamars.si, najbolj aktualne novice pa spremljaj na Facebooku @Marihuana marš in na Facebook dogodku

 

 

SPONZORJI: