Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
27
28
29
30
31
1
2
 
 
 
 
 
 
 
3
5
6
7
8
9
 
 
 
 
 
 
10
11
12
13
14
15
16
 
 
 
 
 
 
 
17
18
19
20
21
22
23
 
 
Marihuana marš 2017

Marihuana marš 2017

Marihuana marš je tradicionalni politični shod ŠOU v Ljubljani, ki opozarja na družbene, ekonomske in zdravstvene probleme, ki so posledice prohibicije kot prevladujoče oblike regulative na področju prepovedanih drog. Shod se organizira v sklopu projekta Prohibicija slepi ter služi predstavitvi strokovnih in političnih ardumentov za odpravo rohibicije konoplje in predstavljanje alternativnih policy rešitev.

Namen projekta je spodbujati družbeni diskurz o konoplji in (ne)smiselnosti prohibicije, nato prepričati javnost in predvsem nosilce odločanja v smotrnost dekriminalizacije konoplje ter v končni fazi doseči dekriminalizacijo konoplje v Sloveniji. V aktivnosti vključujemo zainteresirane posameznike, študentske klube, ostale nevladne organizacije ter tudi politične stranke in njihove podmladke. Temo smo izbrali zato, ker se neposredno ali posredno tiče tako večine študentov kot družbe nasploh in ker je zaradi napačne obravnave konoplje povzročeno mnogo več škode, kot jo povzroči uživanje le-te med delom populacije, ki je glavni izgovor za zgrešeno politiko države.

Letošnji, že 13. tradicionalni Marihuana marš, bo ponovno namenjen izobraževanju, informiranju in protestiranju proti škodljivim politikam na področju konoplje in kanabisa. Dvodnevni dogodek bo potekal 19. in 20. aprila 2017 na dveh lokacijah. ZELENI FORUM – 19. april 2017. Da bomo vsi informirani, za kaj in proti čemu protestiramo, bo 19. Aprila 2017 na ploščadi Študentskega Kampusa, na Pivovarniški 6 v Ljubljani, potekal Zeleni forum, katerega namen je izobraževanje in informiranje o uporabi in regulaciji konoplje (hemp) in kanabisa (marihuana). Na treh okroglih mizah bodo strokovnjaki, znanstveniki, nevladniki, in pridelovalci debatirali o trendih, najnovejših dognanjih in problemih na področju industrijske uporabe konoplje in medicinske uporabe kanabisa.

Več o programu na: https://www.facebook.com/events/1709909055702941/ 

MARIHUANA MARŠ – 20. april 2017

20. aprila pa bomo na Kongresnem trgu v Ljubljani ponovno protestirali proti škodljivim politikam na področju konoplje in kanabisa, ki z njo povezane probleme zgolj poglabljajo, namesto da bi jih reševali. Protestirali bomo za odpravo prohibicije marihuane, s tem tudi proti nazadnjaštvu, stigmatizaciji in kriminalizaciji uporabnikov kanabisa! Opozarjali bomo na dosledno razmejitev pojmov konoplja (hemp – rastlina) in kanabis (marihuana – droga) ter dosledno uveljavitev takšne razmejitve na zakonski ravni. Na naših stojnicah se bodo predstavljale nevladne in politične organizacije, ki se ukvarjajo s konopljo, kanabisom in delajo s smeri družbenega napredka. 

Več o pregramu na: https://www.facebook.com/events/577974069075030/

20. 4. dogajanu na Kongresnem trgu, ob 22.00 sledi brezplačen AFTER PARTY v klubu K4!

 
 
 
 
 
 
24
25
26
27
28
29
30
Delavnica: OSNOVE PHOTOSHOPA

Delavnica: OSNOVE PHOTOSHOPA

 

"Le redki programerje primerjajo z umetniki, čeprav je programiranje izjemno kreativno delo. Gre namreč za kreativnost, ki temelji na logiki." John Romero

Resor za komuniciranje in razvoj v sodelovanju z Galom Kosom, mladim programerjem ter študentom na Fakulteti za račinalništvo in informatiko pripravlja brezplačne delavnice programiranja, pri katerih se bomo mladi soočili z računalniškim jezikom Python.  V  12 urah, razpršenih skozi 4 delavnicese bomo naučili razviti enostaven program (skripto) in se na tej poti poučiti o spremenljivkah, osnovnih podatkovnih tipih (string, integer, boolean), načinih usmerjanja programa (if/else) in uporabe zank (for) za avtomatiziranje ponavljajočih procesov.

Delavnice bodo potekale od 17.00 do 20.00 v prostorih Študentskega Kampusa ter bodo izvedene v štirih terminih:

- 24. aprila;

- 25. aprila;

- 4. maja;

- 5. maja.

Vsi, ki se želite naučiti jezika prihodnosti, izpolnite obrazec dostopen preko spodnje povezave in si zagotovite svoje mesto na delavnicah. Število mest je omejeno.
https://goo.gl/forms/6BoTe2fnvYLV9BdR2

»
Delavnica: OSNOVE PHOTOSHOPA

Delavnica: OSNOVE PHOTOSHOPA

 

Iz dneva v dan nas na vsakem koraku spremljajo profesionalno izdelani grafični izdelki ob katerih se mnogi zamislimo, kako lepo bi bilo, če bi tudi sami znali ustvariti kaj podobnega. Resor za Komuniciranje in razvoj pripravlja delavnico osnov vodilnega oblikovalskega programa – Photoshop, kjer se bo vsak študent ob pomoči Gregorja Humarja, študenta Akademije za Likovno umetnost in oblikovanje, naučil samostojne uporabe programa.

Obiskovalci tečaja se bodo najprej seznanili z osnovnim poznavanjem uporabniškega vmesnika. Med drugim bomo spoznali razliko med canvas vs. image, koncept resolucije (dpi), razlikovanje raster vs. vector... Seznanili se bomo s ključnimi selekcijskimi orodji in jih kombinirali z uporabo layering tehnik, to uporabili na konkretnih primerih kot osnovo za spoznavanje osnov maskiranja in zaključili s spoznavanjem adjustment palete.

Delavnica bo zajemala okoli 8 ur usposabljanja ter bo izvedena v treh terminih:

- 24. april, 17:00-19:30;

- 26. april, 17:00-19:30;

- 3. maj, 17:00-19:30;

Delavnice bodo potekale v prostorih Študentskega Kampusa.

Zaradi omejenega števila mest, se zainteresirani prijavite preko spodnjega obrazca:
https://goo.gl/forms/J8jjcBMgCCJJS6pG3

 

»
24/04/2017 - 18:00
Kako potovati po svetu z zelo malo denarja?

Kako potovati po svetu z zelo malo denarja?

Radi potujete, a za to nimate denarja? Bi šli na pot, a to željo odlagate, ker menite, da za potovanja potrebujete veliko denarja in ga vi nimate dovolj?Potem pridite 24. aprila na Študentski kampus v Zeleno predavalnico, ob 18.uri na potopisno predavanje Kako potovati po svetu z zelo malo denarja? Izvedeli boste, da JE mogoče potovati tudi z zelo malo denarja in dobili veliko napotkov, idej in konkretnih koristnih nasvetov, kako potovati zelo poceni.

Predavanje bo vodila Zarja Kambič, ki je pred dobrimi tremi leti dala odpoved v službi, se sama podala v neznano in nato tri leta potovala po svetu, na zelo poceni način, z zelo omejenim budgetom. A kot poudarja, potovati poceni ne pomeni nujno, da je taka izkušnja okrnjena – lahko je tudi prav nasprotno! Načini potovanja, ki jih uporablja in jih bo predstavila tudi vam, omogočajo, da lahko potujete dlje časa, doživite še več, dobite pristen stik z okoljem, domačini in njihovo kulturo ter stkete nova prijateljstva po vsem svetu.

Po treh letih je Zarja sedaj prvič na obisku v Sloveniji, a ne za dolgo, saj se kmalu odpravlja dalje – tokrat na Aljasko, v Kanado, nato pa v srednjo in južno Ameriko.

Imela je že dve podobni predavanji, enega v Ljubljani, drugega v Kopru, obakrat ga je obiskalo več kot sto mladih in bili so navdušeni. Ne zamudite odlične priložnosti, da izveste kako lahko z zelo malo denarja po svetu potujete tudi vi!

Nekaj o avtorici predavanja:

Zarja Kambič je novinarka, popotnica in blogerka, ki je pred tremi leti zapustila Slovenijo in se sama odpravila na drugi konec sveta. Ko je odhajala, se ji še sanjalo ni, za koliko časa odhaja in kaj vse jo čaka. Bila je neverjetna avantura! Hodila je po ledenikih, vulkanih, fjordih, opazovala pingvine, plavala z delfini, reševala ogromne želve na Pacifiku,živela in delala z domačini na različnih koncih sveta in spoznavala njihovo kulturo ter na koncu, kot prva Slovenka, celo delala kot vodička za plavanje s kiti!

Svoje dogodivščine, videoposnetke in fotografije redno objavlja na FB strani: https://www.facebook.com/InZarjasbackpack/ in Instagramu: https://www.instagram.com/inzarjasbackpack/

Pa še video treh let potovanja:
https://www.youtube.com/watch?v=lTWTQlCDCj4

 
25/04/2017 - 14:45
Bitka Bandov - Finale #ŠOUmustGOon

Bitka Bandov - Finale #ŠOUmustGOon

ŠOU se nadaljuje! Na treh predizborih smo se pošteno borili, pot je bila težka, ampak smo s skupnimi močmi varno prispeli do finala Največje bitke študentskih in dijaških bandov v Sloveniji.

Po težkih odločitvah, zlomljenih strunah, solzah, smehu in uživanju v odlični glasbi, jih imamo - finaliste Bitke bandov. Le kateri band bo osvojil bogate nagrade in zmagoslovno odkorakal? Z nami bodo:
Rootless Treefalls
SPOTLESS MINDS
Joker Out

Pridružite se nam 25. aprila ob 20.00 na Študentskem kampusu, kjer bomo skupaj izbrali zmagovalca. 

Se vidimo!

 
26/04/2017 - 19:30
Zaključni dogodek literarnega natečaja Rdeča nit

Zaključni dogodek literarnega natečaja Rdeča nit

Spoštovane_i,

organizacijski odbor natečaja Rdeča nit 2017 vas vabi na zaključni dogodek in razglasitev zmagovalk_cev ter podelitev nagrad vseštudentskega literarnega natečaja Rdeča nit 2017, ki bo v sredo, 26. aprila 2017, ob 19.30 v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani (Stritarjeva ulica).

Izmed 133 študentk_ov, ki so skupaj poslale_i 45 kratkih zgodb in kar 395 pesmi, je strokovna komisija izbrala najboljše tri iz vsake kategorije. Podelitev nagrad po popestril nastop okteta Filozofske fakultete, po formalnem delu pa bo sledilo še neformalno druženje ob hrani in vinu.

Sestava komisije za kratko prozo:

- red. prof. dr. Alojzija Zupan Sosič

- Nastja Bojić

- Lara Paukovič

- Žiga Kovač

Sestava komisije za poezijo:

- red. prof. dr. Irena Novak Popov

- Tadeja Logar

- Anja Grmovšek

- Luka Kropivnik

Vabljeni tudi k všečkanju (https://www.facebook.com/ff.rdeca.nit/) in širjenju (https://www.facebook.com/events/1926964747531892/?active_tab=about). 

Natečaj poteka v organizaciji Študentske organizacije Filozofske fakultete UL in Študentskega sveta Filozofske fakultete UL. Nagrade in zaključni dogodek so pomagale_i omogočiti: Filozofska fakulteta UL , Znanstvena založba FF, Koridor - križišča umetnosti, Trubarjeva hiša literature, Slovensko mladinsko gledališče, Bunker: Stara mestna elektrarna, Gledališče Glej, Kinodvor, Cvetličarna in vrtnarija Klinc,Marjetica, Vina Ščurek.