Nahajate se tukaj

Študentski predstavniki iz Zagreba obiskali Študentski kampus

Ljubljana, 22/04/2016 - 10:15
13001293_1080303918677696_148462363266412386_n.jpg

Ljubljana, 22. april 2016 – Pretekli vikend je ljubljanski Študentski kampus obiskala delegacija iz Studentskog zbora Sveučilišta v Zagrebu. Zagrebški študentski predstavniki so se odzvali na povabilo Delovnega telesa za področje študentske problematike in mednarodnega sodelovanja (DT ŠPMS) Študentskega zbora ŠOU v Ljubljani. Na srečanju so ljubljanski in zagrebški predstavniki študentov izmenjali izkušnje v zvezi z ureditvijo študentskega organiziranja v njihovi državi.

Zagrebški kolegi so predstavili delovanje, sestavo in financiranje njihove študentske organizacije, nato pa so slovenski predstavniki študentov predstavili, kako deluje ŠOU v Ljubljani. Na predstavitvah so imeli možnost izmenjati dobre prakse obeh organizacij. Na podlagi svojih izkušenj s spremembami zakonodaje v Sloveniji jim je ŠOU v Ljubljani priskočil na pomoč pri njihovih strategijah, da se bodo lahko participacije in zakonodaje lotili bolj poglobljeno in kvalitetnejše. Izčrpne predstavitve in debate so potekale več ur, kjer smo identificirali skupne interese in možnosti sodelovanja v prihodnosti.

Med pogovori in predstavitvami so si zagrebški predstavniki odtrgali še nekaj časa za ogled Ljubljane. Ogledali so si tudi Študentski kampus, katerega koncept jih je navdušil, predvsem pa dejstvo, da gre za avtonomno študentsko središče. Delegacijo zagrebških študentov so sprejeli: Rok Likovič (predsednik ŠOU v Ljubljani), Tilen Gorenšek (predsednik Študentskega zbora ŠOU v Ljubljani), Matej Lebreht (vodja resorja za komuniciranje in razvoj), Jan Kukovec (predsednik DT ŠPMS) in Sašo Fekonja (poslanec Študentskega zbora ŠOU v Ljubljani). Priložnosti za sodelovanje med organizacijama je vsekakor veliko, na debati pa smo jih tudi identificirali in s tem vzpostavili močnejšo vez med obema organizacijama.

 

KONTAKT: Jan Kukovec, predsednik Delovnega telesa za področje študentske problematike in mednarodnega sodelovanja ŠOU v Ljubljani, jan.kukovec@gmail.com