Nahajate se tukaj

Študentska dobrodelna akcija: Škratki Božička za en dan

23/11/2017 - 09:30 do 07/12/2017 - 00:00
23738032_920265978121661_3233935367210309777_o.jpg

Se spomnite trenutkov iz otroštva, ko so se vam ob pogledu na darila pod prazničnim drevescem zaiskrile oči? Ko ste z velikimi pričakovanji, kaj vam je prinesel dobri mož, nestrpno trgali zavijalni papir? In ko se vam je čez obraz narisal nasmeh, ker ste dobili nekaj, kar ste si res želeli?

Pomagajte pričarati te trenutke sreče tudi našim najmlajšim v okviru akcije Božiček za en dan. Študentski kampus in Študentska organizacija Univerze v Ljubljani bosta letos priskočila na pomoč Božičku – študentje bomo namreč postali njegovi škratki. 


Verjamemo, da ste za vseslovensko dobrodelno akcijo Božiček za en dan že slišali. V okviru akcije posamezniki, ki se za to odločijo, izbranemu otroku podarijo prav posebno škatlo, v kateri zberejo stvari z Božičkovega seznama. A kdaj pa kdaj se zgodi, da na kakšno od stvari tudi pozabijo ali pa da ta ni ustrezna. Škratki (beri: »študenti«) lahko takrat priskočimo na pomoč.

V okviru akcije bomo vse do petka, 8. decembra na Študentskem kampusu zbirali posamezne stvari iz Božičkovega seznama, ki jih organizatorji Božička za en dan vsako leto potrebujejo, da lahko otrokom pripravijo resnično popolna darilca. Najbolj zaželeni so:

  • pripomočki za osebno higieno: milo, gel za tuširanje, brisačka, zobna ščetka, zobna pasta ...
  •  kosi oblačila: nogavičke, rokavičke, kapice, šali ...
  • šolske potrebščine: svinčniki, barvice, radirke, pobarvanke, knjigice ...
  • igrače

Darilca lahko odložiš v za to namenjene in označene škatle, ki jih najdeš na Kampusu:

  • na Info točki oziroma točki Študentske prehrane
  • vsedruštvenih prostorih
  • v predprostoru predavalnicami 

POZOR: Podarjeni predmeti naj bodo novi ali pa odlično ohranjeni. Izogibajte se igrač, ki spominjajo na orožje.

Škratek, hvala ti!