Nahajate se tukaj

Fundacija Študentski tolar znova razpisuje subvencionirane jezikovne tečaje za socialno ogrožene študente

Ljubljana, 20/09/2016 - 20:45
pexels-photo-70252.jpeg

20. september 2016 – Namen Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani, je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. Znanje tujih jezikov je danes kompetenca, ki naj bi je bili vešči vsi študenti, ne glede na smer študija. Ker pa si žal jezikovnih tečajev vsi ne morejo privoščiti, objavlja Fundacija Študentski tolar Četrti razpis v letu 2016 za subvencionirane jezikovne tečaje za študente v stiski. Razpis je objavljen na spletni strani www.studentski-tolar.si.

S četrtim letošnjim razpisom bo Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani, omogočila subvencioniran jezikovni tečaj 70 študentom članic ŠOU v Ljubljani z doplačilom študenta po ceni 30 €. Jezikovne tečaje izvaja Zavod ŠOLT, študent pa si lahko sam izbere kateri tečaj bi želel obiskovati – teh je preko 30 različnih. Jezikovni tečaji se bodo pričeli izvajali 10. oktobra, študenti pa se na tečaje, kot tudi na razpis, že lahko prijavijo.

Razpis traja najdlje do 7. oktobra oz. do porabe sredstev. Študentom svetujemo, da se na razpis prijavijo čim prej, saj bo možnost teh subvencioniranih tečajev pridobilo prvih 70 študentov, ki bodo ustrezali merilom razpisa.

Na naši spletni strani lahko preverite, kakšno pomoč ponujamo, kdaj in kako lahko študenti za pomoč zaprosijo ter kdo vse prispeva sredstva za pomoč socialno šibkim študentom.

Damjan Vinko, predsednik Fundacije Študentski tolar: »Znanje tujih jezikov je dandanes kompetenca, ki je morajo biti vešči vsi študenti, ne glede na smer študija. Ker pa si učenja jezikov žal vsi ne morejo privoščiti, že več let v Fundaciji Študentski tolar izvajamo programe subvencioniranih jezikovnih tečajev. V letu 2016 bomo preko petih razpisov te tečaje omogočili 250 študentom, kar je največ doslej.

Izvajamo pa tudi subvencionirane športne programe in strokovne tečaje ter psihološke pomoči. Za študente je zelo aktualno tudi brezplačno lektoriranje in tiskanje njihovih zaključnih študijskih del. Na vse omenjene pomoči se študenti tudi že lahko prijavijo. Naša glavna dejavnost pa je dodeljevanje denarnih pomoči tistim študentom, ki so za dostojno življenje pomoči najbolj potrebni.«

KONTAKT: Damjan Vinko, Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani (01/4380-209)